torstai 29. lokakuuta 2015

Missä me tahdomme sanoa “Tahdon!”


Vihkipaikkavaihtoehtojahan on olemassa paljon. Vihkiminen voi tapahtua maistraatissa, kirkossa, kappelissa, puutarhassa tai vaikkapa häiden juhlatilassa! Missä nyt kukakin kokee olevan itselle sopivin paikka. Itse olen kai aina ajatellut meneväni naimisiin kirkossa, vaikka en hengellinen ihminen noin muuten olekaan. En oikeastaan tiedä miksi. Ehkä se vain jotenkin on tuntunut perinteiseltä ja kauniilta ajatukselta ja ovathan useat kirkot myös erittäin kauniita rakennuksia.

Kun tämä asia sitten tuli itsellemme ajankohtaiseksi pohdiskelimme erilaisia vaihtoehtoja. Ajatus ulkoilmavihkimisestä tuntui mukavalta ja kätevältä, mutta kun häiden ajankohta lyötiin lukkoon syyskuulle, niin ajattelimme että siihen vuodenaikaan ei vihkiminen pihalla ehkä olekaan niin mainio ajatus. Tosin jos sattuisi tämän syksyn kaltainen lämmin ja aurinkoinen päivä, niin siinä tapauksessa why not! Päätimme kuitenkin olla ottamatta riskiä sateen tai viileän kelin suhteen ja alkaa katselemaan Villa Smedsistä kohtuullisen etäisyyden päässä olevia kirkkoja. Pyhän Laurin kirkko Vantaalla (taitaa olla Suomen suosituin vihkikirkko), joka on todella kaunis kivinen kirkko, oli ensimmäinen johon ihastuimme. Päätimme, että yritämme saada vihkiajan sieltä, mutta huonosti kävi. Emme ehtineet edes hakea vihkiaikaa, kun huomasimme että kirkko menee remonttiin juuri sen viikon alussa, kun meillä on häät – miten huono tuuri! Eipä auttanut muu, kuin alkaa etsiä seuraavaa vaihtoehtoa.

Pyhän Laurin kirkko (kuvat googlesta)

Leikittelimme ajatuksella  Helsingin Tuomiokirkosta, koska onhan se älyttömän kaunis ja legendaarinen kirkko. En tosin usko, että vihkiaikoja olisi ollut enää ensi vuodelle vapaanakaan, lienee nimittäin aika suosittu kirkko. Totesimme myös, että se on vähän turhan kaukana Villa Smedsistä, emmekä oikeastaan sitä vakavissamme lopulta miettineetkään.

Sitten meille vinkattiin Vantaan Seutulassa sijaitsevasta Seutulan kappelista, josta en ollut aikaisemmin kuullutkaan. Pikainen googlailu osoitti, että kappeli oli mitä suloisimman näköinen ja vieläpä ihanalla sijainnilla, peltojen ja metsän ympäröimänä. Se näytti ihanasti yhteensopivalta varaamamme juhlapaikan kanssa (molemmat punaisia puurakennuksia maalaismaisemissa), joten senkin puolesta Seutulan kappeli tuntui hyvältä vaihtoehdolta. 

Suuntasimmekin sitten parin päivän päästä koiramme kanssa lenkkeilemään Seutulan kappelin lähistölle ja samalla vilkuilemaan, miltä kappeli näyttää livenä. Ja sehän oli juuri niin söpö, kuin kuvissakin! Sisälle asti emme tuolloin vielä päässeet, mutta teimme kuitenkin vihkiaikavarauksen hääpäivällemme. Se on muuten klo 14:00. Varausta tehdessämme meille kerrottiin pian järjestettävistä Seutulan kappelin iltamista, jotka järjestettäisiin kappelin 90-vuotis synttäreiden kunniaksi. Siispä laitoimme kalenteriin merkinnän kyseisen lauantain kohdalle ja pari viikkoa sitten kävimme iltamissa kuuntelemassa kaunista musiikkia ja kappelin historiaa. Ilta oli itseasiassa tosi mielenkiintoinen ja samalla pääsimme näkemään kappelin sisältä ja kuulemaan miltä musiikki sen sisällä soitettuna kuulostaa.

Seutulan kappeli on pieni ja intiimi, hyvin pelkistetty kappeli. Sinne mahtuu maksimissaan n.120 vierasta, joka onkin suurin piirtein sen verran, kuin kutsuvieraslistallamme on porukkaa. Kaikkien pyllyt siis toivottavasti mahtuvat penkkeihin, kun meidät vihitään. Alttarille on ovelta vain muutama askel, joten ei tarvitse jännätä pitkää käytävää, että kompastuuko sitä mekkonsa helmaan (olen kyllä sellainen sählä, että varmaan kompastun, vaikka vain seisoisin valmiina alttarilla) tai pyörtyykö alttarille tytärtään taluttava isä kesken matkan. Sulhasenkaan ei tarvitse hikoilla alttarilla, kuin pieni hetki, kun morsian on jo perillä. En muuten tiedä miksi en kaivanut kameraani esille ja ottanut kuvia kappelista, kun siellä kävimme! Nämä kuvat ovat googlesta löydettyjä.

Seutulan kappeli (kuva googlesta)



Tykkäsimme kappelista myös siksi, että se ei ole niin ”kirkkomainen”, vaan sellainen kodikas tila.  Ehkä siis onni onnettomuudessa, että Pyhän Laurin kirkko ei ollut saatavilla ja löysimme tämän enemmän meidän näköisemme vihkipaikan. Että jos joku muukin pääkaupunkiseudulla kaipailee pientä ja vähän vaatimattomampaa vihkikappelia, niin tässä oiva vaihtoehto! Matkaa Seutulan kappelista Villa Smedsiin on noin 9 km ja matka tulaan taittamaan hääpäivänä vieraille varatulla bussikyydillä. Hääpari itse tosin matkannee jonkinlaisella hääautolla. Pitäisikin alkaa tutkia millaisia vaihtoehtoja sitä on saatavilla ja millainen biili olisi meistä paras. Vinkkejä, mistä kannattaisi katsella?

Missä teillä muilla on vihkiminen tiedossa ja mitä olette mieltä meidän valinnastamme? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttia!